Addition| Worksheet Solutions

Worksheet solutions for Addition are provided below.

 

Find total of given numbers.

(1) 35 + 25

Ans-

Mathematics,Showing solutions of exercise addition.

or

35 + 25 = 60

 

(2) 106 + 41

Ans-

Mathematics, showing solved examples of addition of number in hundreds.

or

106 + 41 = 147

 

(3) 45+ 103

Ans-

Mathematics, showing solved examples of addition of number in hundreds.

or

45 + 103 = 148

 

(4)250 +3

Ans-

Mathematics, showing solved examples of addition of number in hundreds.

or

250 + 3 =253

 

(5)There are 5 apples and 6 oranges in a basket. Find the total of the fruits in the basket.

Ans-

Mathematics, showing solved examples of addition of number in hundreds.

or

Number of apples = 5

Number of oranges = 6

Total number of fruits = Number of apples + Number of oranges

= 5 + 6

= 11

Hence, total number of fruits are 11.

 

(6)7 girls and 7 boys were selected for a dance performance. How many students were selected for the dance performance?

Ans-

Mathematics, showing solved examples of addition of number in hundreds.

or

Number of girls = 7

Number of boys = 7

Total number of students = Number of girls + Number of boys

= 7 + 7

= 14

Hence, total number of students are 14.

 

(7)Sheena has 4 red dresses, 3 white dresses and 1 black dress. Find the sum of her dresses.

Ans-

Mathematics, showing solved examples of addition of number in hundreds.

or

Number of red dresses = 4

Number of white dresses = 3

Number of black dresses = 1

Total number of dresses = Number of red dresses + Number of white dresses +Number of black dresses

= 4 + 3 + 1

= 8

Hence total number of dresses are 8.

 

(8) Add 105 and 215

Ans-

Mathematics, showing solved examples of addition of number in hundreds.

or

105 + 215 = 315

 

(9) Add 32, 21 and 45

Ans-

Mathematics, showing solved examples of addition of number in tens.

or

32 + 21 + 45 = 98

 

(10) Add 54, 0 and 44

Ans-

Mathematics, showing solved examples of addition of number in tens.

or

50 + 0 + 44 = 94 [0 does not effect in addition]

 

Helping Topics

Addition

Addition by Simple Method

Addition by Carry Over Method

Addition of Three Digit Numbers(Hundreds)

Addition of Four Digit Numbers (Thousands)

Properties of Addition of Numbers